231 CP si tractiune integrala pentru Audi S1!

Audi a prezentat primele detalii legate de viitoarea sportiva de clasa mica a marcii, Audi S1. Asa cum era de asteptat de la un model S, acesta este dotat cu sistemul de tractiune integrala quattro.

Pentru cei care nu au apucat unul dintre cele 333 de exemplare ale seriei limitate Audi A1 quattro lansata in 2012, noul Audi S1 pare o alternativa accesibila. Chiar daca are cu 24 CP mai putin, Audi S1 promite performante dinamice de top, cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 5,8 secunde si o viteza maxima limitata la 250 km/h. Versiunea in cinci portiere S1 Sportback este cu o zecime de secuinda mai lent – 5,9 secunde pana la 100 km/h.

Motorizarea 2.0 TFSI dezvolta 231 CP si un cuplu maxim de 370 Nm, puterea fiind eficient transmisa rotilor prin intermediul sistemului de tractiune integrala quattro. Acesta lucreaza in tandem cu diferentialul electronic (functie a sistemului ESP) care permite franarea rotilor din interiorul virajului pentru un comportament dinamic excelent pe drumurile virajate.

Fata de modelele A1, trenul de rulare a fost modificat, fiind vorba de montarea unei suspensii multilink pe spate si de modificari importante la prinderile puntii fata. Sistemul de directie electro-mecanic este, de asemenea, dezvoltat special pentru S1.

Adaugă un comentariu