28 de poduri din Moldova în pericol să se prăbușească vor fi expertizate

28 de poduri din șapte județe din Moldova sunt în pericol să se prăbușească. Cel mai vechi dintre acestea are 88 de ani. Deși a fost ridicat pe vremea Regelui Carol al II-lea, podul, care este traversat de un drum național important, nu a fost niciodată reparat sau modernizat.

Cum face Mircea Badea când îl oprește poliția! Eu am propria mea procedură

LOVITURĂ PENTRU POLIȚIA ROMÂNĂ! Ce s-ar putea întâmpla cu RADARELE!

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a acordat un contract de 364.000 de lei pentru expertiza tehnică a celor 28 de poduri din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași. Verificările vizează poduri peste care trec drumuri naționale din șapte județe: Bacău, Neamț, Suceava, Vrancea, Galați, Botoșani și Iași.

Uite CE MAȘINI POȚI SĂ-ȚI IEI CU AJUTOR DE LA STAT!

Cele mai importante drumuri care traversează podurile vechi sunt DN11, care leagă Brașovul de Bacău, DN15, care leagă orașele Turda și Bacău și DN28, care leagă Romanul de Iași și ajunge la granița cu Republica Moldova, la Albița. Cele mai multe poduri care trebuie verificate sunt pe DN15 și se află pe raza localităților Poiana, Bicaz și Pângărați, din județul Neamț. Acestea au fost construite între 1953 și 1970 și nu au fost niciodată modernizate sau reabilitate.

Citește mai departe pe libertatea.ro

Podul vechi de la Mărăcineni peste râul Buzău va intra în reabilitare, după ce Ministerul Transpoturilor a dat undă verde și a emis autorizația de construire pentru lucrări la calea 2 de rulare a DN2 E85.

Adaugă un comentariu