29 ianuarie, Ziua Internațională a Automobilului

Pe data de 29 ianuarie 1886, Karl Benz înregistra proiectul său vehicul propulsat de un motor cu benzină’ pentru breventul de inventator. De atunci, data de 29 ianuarie a devenit Ziua Internaţională a Automobilului.

Primul automobil, construit de inginerul german Karl Benz în anul 1885, s-a numit Motorwagen şi era vehicul propulsat de un motor cu explozie în patru timpi, alimentat cu benzină. Acesta era, de fapt, o trăsură cu trei roți și cu un motor de 0,95 litri amplasat în partea din spate care dezvolta 0,6 CP. În aceste condiții, viteza maximă pe care Patent Motorwagen o putea atinge era de 16 km/h. În linie dreaptă.

Invenția lui Benz demara extrem de greu și scotea un zgomot asurzitor. Pentru a porni, motorul trebuia încalzit mai întai cu apă fierbinte, iar apoi împins până când pistoanele erau încălzite pentru a funcționa singure.

25 de exemplare Patent-Motorwagen au fost fabricate până în momentul în care Benz a trecut la dezvoltarea unor vehicule mult mai avansate din punct de vedere tehnic.

Adaugă un comentariu