3 lucruri pe care trebuie să le știi dacă pleci cu mașina în vacanță la bulgari

Tot mai mulți turiști români ale Bulgaria ca destinație de vacanță. Iar majoritatea merg cu mașina întrucât litoralul bulgăresc este destul de aproape. Iată trei lucruri de care orice conducător auto trebuie să țină cont:

1. Luați-vă vignietă

Șoferii români trebuie să-și achiziționeze vinietă imediată după punctul de control de la frontieră. Aceasta costă 8 euro pentru 7 zile, dar poate fi achiziţionată şi pentru o perioadă mai îndelungată. Amenda pentru lipsa vinietei este de 300 de leva – circa 150 de euro – pentru autoturisme.

2. Atenție la poliție

Polițiștii de la sudul Dunării nu par a fi deloc înțelegători. Tocmai de aceea, aceștia pot reţine permisul chiar şi dacă un conducător auto depășește viteza legală cu doar 5 km/h. Mulți șoferi din România se plâng că poliția bulgărească “vânează” șoferii străini.

3. Atenție la hoți

Bulgaria are destul de multe probleme cu hoții. Zeci de români au rămas fără automobil sau fără bani în vacanța petrecută în Bulgaria. Cele mai sigure parcări sunt cele plătite ale hotelurilor, acolo unde există pază și camere de luat vederi.

taguri
Adaugă un comentariu