5 lucruri mai puțin cunoscute despre spălătoriile auto

Astăzi, întrucât numărul mașinilor a crescut exponențial, la fel s-a întâmplat și cu numărul spălătoriilor auto. Locațiile unde se spală automobilele au și el o istorie aproape la fel de lungă ca și mașinile. Iată cinci lucruri mai puțin cunoscute despre spălătoriile auto:

1. Primele spălătorii auto au apărut pe teritoriul Statelor Unite ale Americii în jurul anului 1914. La acea vreme acestea erau manuale în totalitate.

2. Prima spălătorie auto semi-automată a apărut în Detroit, Michigan. Acolo erau folosite sisteme automate, însă periajul se făcea în continuare manual.

3. Cel care a deschis primul lanț de spălătorii automate de pe teritoriul SUA a fost Dan Hanna, iar afacerea sa a purtat numele de Hanna Enterprises. Acesta avea în anul 1957 31 de spălătorii, un record al vremii și toate spălătoriile beneficiau de “rondelele auto”.

4. Pe teritoriul Statelor Unite există astăzi aproximativ 113.000 de spălătorii. Acestea au o cifră de afaceri de 5,8 miliarde de dolari.

5. Astăzi, spălatul unei mașini durează între 5-8 minute dacă spălătoria este automată. Dacă automobilul este spălat la mână, operațiunea poate dura peste 45 de minute.

Adaugă un comentariu