5 lucruri mai puțin știute despre camioanele Iveco

Europa este plină de camioane Iveco, unele dintre cele mai populare TIR-uri. Iată cinci lucruri mai puțin cunoscute despre camioanele Iveco:

1. În Europa, Iveco deţine o cotă de piaţă de aproape 20 % şi este astfel al doilea mare producător de vehicule utilitare.

2. Cum a apărut marca Iveco? În anul 1975 Fiat, producătorul italian de camioane OM, firma germană Klöckner-Humboldt-Deutz AG cu produsele sale sub marca Magirus-Deutz şi firma franceză UNIC au fuzionat transformându-se într-un producător unic de camioane, luând astfel naştere Iveco. În 1980, Magirus-Deutz vinde părţile sale concernului Fiat, care devine astfel proprietarul unic al Iveco.

3. Iveco este astfel reprezentat prin uzinele sale pe fiecare dintre cele șase continente. Iveco are în întreaga lume 50 de uzine de producţie şi aproximativ 32.000 de angajaţi.

4. Primul camion care a făcut ocolul Pământului a fost modelul Unic de la Iveco.

5. Firma Iveco este apropiată de sport. Aceasata a sponsorizat Olimpiada de Iarnă din 2006 de la Torino, echipa de rugby a Noii Zeelande, campionatul de supermoto sau echipa Ferrari din F1.

Adaugă un comentariu