5 lucruri mai puțin știute despre Enzo Ferrari, “un italiano vero”

Enzo Ferrari a fost o figură emblematică a lumii automobilistice europene. Publicaţia italiană Il Messagero a anunţat că Robert de Niro va juca rolul lui Enzo Ferrari într-un film biografic ce se va turna anul acesta. Enzo Ferrari a fost un personaj fascinant. Iată câteva lucruri mai puțin știute despre acesta:

1. Compania Ferrari este fondată de către Enzo Ferrari. Compania italiană a luat ființă în 1928, când sponsoriza șoferi și construia modele de competiție. Producția de automobile de serie a început abia în anul 1947.

2. Decizia lui Enzo Ferrari de a construi un automobil a venit abia după ce de-al doliea război mondial când acest a plecat de la Alfa Romeo. Ferrari decide să construiască primul său automobil, în ciuda unui contract pe care îl semnase cu Alfa Romeo și care îi interzicea acest lucru.

3. Enzo Ferrari era foarte pasionat de ochelari de soare. Acesta a început să poarte ochelari de soare în public în anii 1950 și a continuat sa faca acest lucru pana la sfarsitul zilelor sale, în 1988.

4. De unde vine logo-ul? Caluțul cabrat a fost la origine simbolul familiei Baracca, o familie nobiliară din Italia. Francesco Baracca, fiul conților Baracca, a luptat în primul război mondial alături de Alfredo Ferrari, fratele mai mare a lui Enzo, ambii fiind piloți de vânătoare, căluțul fiind simbolul escadrilei. După război, conții Baracca i-au permis lui Enzo Ferrari să folosească simbolul în memoria fiului lor dispărut în luptă. Acestuia i-au fost adăugate fundalul galben, culoarea orașului Modena, steagul Italiei în partea de sus, precum și literele S și F, inițialele Scuderiei Ferrari.

5. Fiind întrebat în cadrul unui interviu care este modelul sau preferat de Ferrari, Enzo a spus enigmatic: Acea mașină care nu a fost încă construită’.

Adaugă un comentariu