550 CP pentru cel mai puternic Cayenne, noul Turbo S

Porsche lanseaza o noua versiune de varf pentru bestsellerul Cayenne. Fata de cea mai puternica varianta actuala, modelul Turbo, noul Turbo S ofera 550 CP si 750 Nm si aduce un plus considerabil de 50 CP si 50 Nm, jante noi de 21 inci, un set de evacuari rectangulare si insertii din fibra de carbon si pachet Sport Chrono pentru interior.

Cilindreea de 4,8 litri a marelui V8 bi-turbo a ramas neschimbata, diferenta considerabila de putere fiind obtinuta prin recalibrarea managementului electronic al motorului si prin inlocuirea turbinelor clasice cu unele mult mai performante si rezistente, realizate dintr-un amestec inedit de titaniu si aluminiu. Modificarile realizate de inginerii germani imprima noului Cayenne Turbo S performante pe masura bagajului de resurse impresionant: acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 4,5 secunde si o viteza maxima de 283 km/h.

Surprinzator, eficienta nu a avut de suferit, consumul mediu anuntat de constructor fiind de 11,5 l/100 km. Suspensia activa PASM vine ca dotare standard. Noul Porsche Cayenne Turbo S va fi disponibil din ianuarie 2013, pretul de pornire pe piata din Germania fiind stabilit la 151.702 euro cu TVA, cu 30.000 de euro mai mult decat in cazul versiunii Turbo.

Adaugă un comentariu