6 gadgeturi geniale care transformă condusul într-o plăcere pentru orice șofer

Există numeroase gadgeturi, pentru toate buzunarele, care îți pot face mai plăcută experiența de la volan. Fie că te ajută să găsești cea mai puțin aglomerată rută, drumul cel mai scurt sau îți transformă smartphone-ul într-un sistem inteligent de navigare, multe dintre gadgeturile de mai jos îi devin indispensabile oricărui șofer care vrea să își reducă timpul petrecut în trafic sau să îl eficientizeze la maximum. Iată care sunt cele mai populare dintre acestea, potrivit Business Insider:

O cameră ingenioasă de bord

La început, camera de bord era un lux pentru mulți șoferi. Acum, acest device a devenit indispensabil, dar și accesibil tuturor șoferilor care vor să se ferească de incidentele ușoare, care pot avea urmări neplăcute. Există numeroase cazuri în care un incident în trafic, în care șoferul responsabil de accident nu a vrut să-și recunoască vina, a fost soluționat imediat cu ajutorul imaginilor surprinse de o cameră de bord. Aruncă o privire printre aceste camere video auto unde, după cum vezi, găsești modele pentru toate buzunarele, și dotează-ți mașina cu un astfel de gagdet ultraperformant, care te poate feri de numeroase necazuri.

Un încărcător universal

Bateria celor mai multe smartphone-uri nu ține mai mult de o zi, iar dacă le folosești intens, vei rămâne fără baterie la jumătatea zilei. Și cum mulți dintre noi nu ne putem dezlipi de telefon, în special în mașină, când purtăm conversații prin handsfree sau navigăm pe GPS, un încărcător te asigură că vei ajunge cu bateria plină acasă și nu vei rata niciun apel important.

Un kit Bluetooth pentru mașină

Încărcătorul este util mai ales dacă vrei să folosești telefonul în timp ce vorbești, însă pentru a purta conversații în deplină siguranță vei avea nevoie de un sistem Bluetooth. Există numeroase astfel de gadgeturi la prețuri avantajoase, care adaugă mașinii tale funcționalitate. Astfel, poți asculta muzică prin sistemul wireless, poți face apeluri handsfree și poți cere indicații telefonului prin comenzi vocale.

Un suport universal pentru telefon

Aproape toți șoferii au în mașină un suport pentru smartphone. Indiferent că vrei să îți încarci telefonul, să îl folosești pe post de GPS sau să asculți muzică, acest suport îți ține smartphone-ul la vedere și simplifică utilizarea lui. În plus, nu vei mai ajunge în situația în care să îți cauți telefonul căzut prin spatele banchetelor, iar prețul unui suport nu depășește 100 de lei.

Un sistem GPS performant

Chiar dacă telefonul a devenit un gadget care ne centralizează toate nevoile, capabil de multitasking, sistemele GPS sunt în continuare foarte populare. Asta pentru că acest sistem nu te mai condiționează să nu poți folosi telefonul în timp ce te afli pe șosea sau să pierzi semnalul și să navighezi „în orb’. Acum, sistemele GPS sunt accesibile tuturor, foarte performante, iar modelele mai noi îți oferă și date din trafic, în timp real, despre prezența radarelor, eventuale blocaje sau accidente.

Un sistem de măsurare a presiunii din roți

Prețurile unui sistem Fobo Tire Plus pot fi destul de piperate, ajungând să coste peste 200 de dolari. Pentru șoferii care își permit însă, un astfel de gadget îi poate scăpa de verificarea manuală a presiunii din roți și a temperaturii, în timp real. Device-ul te avertizează din timp dacă există probleme. Un astfel de sistem funcționează cu ajutorul unor senzori activați prin Bluetooth, iar toate datele sunt transmise pe o aplicație instalată pe telefonul tău.

Câte dintre aceste gadgeturi ai în mașină? Care ți se pare cel mai util?

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: LuckyImages

Adaugă un comentariu