Acum 75 de ani, Volkswagen Beetle își începea glorioasa carieră

Volkswagen ne amintește de momentul 27 decembrie 1945, când a debutat producția a ceea ce avea să devină cel mai bine vândut model al său.

Citește și:

Volkswagen lucrează la un nou tip de stație electrică. Încărcare rapidă acasă!

Volkswagen ID.6: noi informații despre viitoarea electrică VW

Volkswagen implementează o nouă strategie pentru vânzări în China

Volkswagen, parteneriat cu Renovatio. Ce noi beneficii au clienții

Aproape că e greu să ții pasul cu toate modelele pe care le creează Volkswagen în prezent, iar să numești un model preferat poate fi chinuitor pentru unii. Indisputabil este însă succesul (demonstrat și prin cifre) pe care îl are Volkswagen ca producător auto.

Însă acum 75 de ani, lucrurile nu arătau deloc roz pentru producătorii auto germani, iar Volkswagen nu făcea excepție. Proaspăt ieșită din război, Germania se confrunta cu multe provocări, poate una dintre cele mai mari fiind lipsa resurselor.

Însă Volkswagen Beetle s-a născut, de fapt, înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, când partidul național-socialist al vremii a dorit crearea unui automobil accesibil ca preț și costuri de intreținere. Proiectul a fost suspendat în contextul debutului războiului.

În 1945 însă, Volkswagenwerk GmbH este preluat de către Guvernul britanic, care comandă 20.000 de autovehicule Volkswagen Type 1, asigurând astfel viitorul companiei și facilitând totodată reconstrucția fabricii, care fusese puternic bombardată. Așa s-a născut legendarul Beetle.

De-a lungul celor aproape șase decenii de producție, Volkswagen Beetle a fost produs în peste 21,5 milioane de exemplare — al doilea cel mai bine vândut model din lume, după Toyota Corolla (44,1 milioane de exemplare). Ultimul exemplar Beetle a fost produs în 2003, în fabrica Volkswagen din Mexic.

Adaugă un comentariu