A făcut accident la 981 km/h și a supraviețuit

În Cartea Recordurilor există oameni care intră cu bună știință și oameni care nu și-au propus acest lucru niciun moment. La loc de cinste este recordul lui Art Arfons, care omul ce a supraviețuit unui accident produs la cea mai mare viteză.

Cel mai rapid accident din care un om a scăpat cu viață s-a produs în anul 1966, la Bonneville Salt Flats lângă Wendover, Utah. Pilotul Art Arfons a încercat să intre să doboare un record de viteză, dar a doborât un alt record.

Ai grijă pe cine deranjezi’ în trafic! Polițiștii circulă cu mașini neinscripționate! Uite ce a pățit un șofer din Ploiești! | VIDEO

Incredibil! Cum se fură la pompele din România când angajatul benzinăriei îi spune șoferului: Pot să vă ajut?’

Art Arfons a pilotat o mașină cu reacție botezată Green Monster când rulmenții de la roțile din față au sărit și mașina s-a răsturnat. În momentul impactului, automobilul-rachetă circula cu 981 de km/h.

Cum arătau reclamele la PECO în comunism

Planul ascuns al lui Nicolae Ceaușescu: Voia să meargă cu mașina pe sub București

În urma impactului, Art Arfons (1926-2007) s-a ales cu câteva tăieturi, câteva arsuri, dar un răni care să-i pună viața în pericol. Astfel, el a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind omul ce a supraviețuit unui accident produs la cea mai mare viteză.

Ce este Cartea Recordurilor?

Guinness World Records, cunoscută până în anul 2000 ca The Guinness Book of Records este o carte de referință publicată anual, care conține o colecție recunoscută internațional de recorduri mondiale, atât performanțe umane cât și lucruri extreme ale lumii naturale. Cartea în sine deține un record mondial, ca fiind cea mai bine vândută serie de carte care deține drepturi de copyright.

Adaugă un comentariu