A fost inaugurat primul sens giratoriu suspendat din țară

Sâmbătă, 9 aprilie, autoritățile din Prahova au inaugurat primul sens giratoriu suspendat din țară, în ciuda faptului că acesta nu este complet finalizat. Construcția se află la Păulești, la intersecția Drumului Național 1B și a Drumului Județean 102.

Așa cum spuneam și mai sus, deși sensul giratoriu nu este complet finalizat, autoritățile locale au vrut să-l arate și primarilor din Republica Moldova. Peste 400 de primari au venit de peste Prut pentru a vedea “minunea” modernă.

Cu ocazia realizării acestei pre-recepții, cei prezenți au făcut și un test de rezistență.

„Podul se pre-recepţionează, ceea ce am făcut noi, dăm drumul parţial la circulaţie, pentru că se poate da, că rosturile sunt cofrate și făcute’, a explicat Mircea Cosma, preşedinte CJ Prahova.

Ca orice lucrare de infrastructură din țară, sensul trebuia terminat de anul trecut, însă constructorul pune întârzierea pe seama unor probleme cu firmele implicate în proiect.

„Au fost şi cauze obiective, ca să zic aşa, deci au fost procurarea acestor aparate de reazem (…) şi procurarea dispozitivelor de acoperire a acestor rosturi’, explică Ion Manu – şef de santier.

Conform oficialilor CJ Prahova, sensul giratoriu va fi complet finalizat în maximum o lună de zile.

Imagini cu sensul giratoriu surprinse în urmă cu două luni

Via | Digi24 Foto | Captura video

Adaugă un comentariu