A fost inventată mașina care merge 4.000 de km cu un singur plin

O echipă formată din studenți ai universității Laval din Quebec a creat o mașină care poate parcurge peste 4.000 de kilometri cu un singur rezervor de benzină.

În goana economisirii combustibilului, invențiile care consumă puțin sunt tot mai apreciate. Astfel, mai mulți studenți au pus la cale un prototip denumit CT 2.0 care folosește un singur plin de benzină la 4000 de km parcurși.

Prototipul a fost înscris în maratonul Shell Eco, o competiție în cadrul căreia studenții crează mașini (cu diferite forme de propulsie) și încearcă să le facă cât mai eficiente, notează playech.ro.

Vehiculul câștigător are doar doi cai putere și se folosește de motor doar pentru a prinde viteza necesară care să îl propulseze pe restul traseului. Astfel, invenția are un consum de 3,7 litri de benzină/ 4.100 kilometri.

Regulile competiției presupun că mașinile trebuie să se deplaseze cu o viteză medie de 24 de kilometri pe oră și să parcurgă aproximativ 10 kilometri.  Anul trecut, o echipă de la universitatea Toronto s-a descurcat și mai bine și a creat o mașină capabilă să meargă 5.500 de kilometri cu 3,7 litri de benzină.

Foto: shell.com

Adaugă un comentariu