Accident bizar la Botoșani, în care a fost implicată o mașină… fără șofer

Tehnologia autonomă încă nu este normă, însă acest incident ne arată că nici n-ai nevoie de ea ca să lași mașina liberă pe străzi.

Citește și:

Accident bizar cu două troleibuze care s-au luat la întrecere

O roată se rostogolește singură pe șosea și intră pe contrasens (video)

Mașinile autonome sunt un subiect din ce în ce mai discutat în universul auto, pe de o parte pentru gradul de „inteligență’ pe care îl posedă și, pe de altă parte, pentru riscul pe care această tehnologie îl ridică în lipsa unei infrastructuri corespunzătoare.

Însă povestea din acest articol nu privește mașini puternic tehnologizate, ci un incident bizar în care una dintre mașini pur și simplu se deplasa fără a avea pe cineva în spatele volanului.

„M-am trezit cu maşina în faţă, fără şofer, fără nimic. Am încercat să evit, dar nu am mai avut timp. Am încercat să fac o manevră să îl evit, dar nu am mai avut cum. Când m-am dat jos şi am văzut că nu e şofer, nu îmi venea a crede’, a declarat singurul șofer implicat în accidentul produs în Botoșani.

Explicația este cât se poate de simplă: mașina fără șofer, parcată la câteva sute de metri mai sus de locul accidentului, probabil că a sărit din viteză și a luat-o la vale în mod necontrolat.

Poliția prezentă la locul accidentului a constatat pagubele, a ridicat mașina pentru a decongestiona intersecția și urmează să îl identifice pe proprietar, care va primi amendă pentru neasigurarea corespunzătoare a autovehiculului.

Pe cealaltă parte a spectrului mașinilor fără șoferi este Tesla, care acum câteva zile a fost protagonistul unui eveniment ieșit din comun: a încălcat legea și a fost surprinsă – și trasă pe dreapta – de o mașină de poliție. Situația s-a dovedit ulterior a fi înscenată, însă asta nu înseamnă că nu ridică întrebări valabile: care ar trebui să fie protocolul poliției în astfel de cazuri?

Adaugă un comentariu