Acciza de 7 eurocenți va fi eliminată de la 1 ianuarie 2016

Camera Deputaților a aprobat, în unanimitate, proiectul noului Cod Fiscal. Noua propunere stabilește scăderea TVA de la 24% la 19%, dar și eliminarea accizei de 7 eurocenți la carburanți.

Măsura va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2016. Astfel, atât prețul automobilelor, cât și cel al carburanților ar trebuie să scadă. Acum, rămâne de văzut dacă eliminarea accizei de 7 eurocenți va aduce efectele scontate, mai ales că începuturile de an au fost mereu marcate de creșteri ale prețului carburanților.

De reținut este faptul că introducerea accizei a adus efecte negative asupra bugetului, marii transportatori optând pentru alimentarea în alte state.

„Partea bună este că din analizele pe care le-am făcut, inclusiv la nivel tehnic cu cei de la CE, Fond şi BM, aşa cum stau astăzi calculele, am spus că suntem de acord cu orice fel de măsură care vine în sprijinul economiei şi populaţiei, atâta timp cât există la nivel de buget susţinere. Deci, cu o astfel de propunere, care va avea efecte extrem de bune în economie, suntem de acord. Dacă cifrele ne arată ca acest lucru se poate, suntem de acord. Partea buna este ca este un consens pe o astfel de masura şi este bine că avem cu toţii o astfel de abordare”, a declarat ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici.

Via | Digi24

Adaugă un comentariu