Acest hatchback cu gabarit măricel pe nume Rivian R3 are la bază noua platformă „mid-size” a mărcii americane.

Așadar, lansări proaspete la Rivian. Marca americană producătoare de EV-uri a pornit la drum cu segmentul pick-up, dar își dezvoltă destul de rapid gamă cuprinzătoare de modele. Proaspăt lansat, Rivian R3 este un crossover care arată, mai degrabă, ca un hatchback compact european. Dar, cu un ampatament de 2,8 m, Rivian R3 s-ar potrivi mai degrabă în clasa medie europeană. La vârful seriei va fi propusă versiunea sportivă Rivian R3X.

Cât despre platforma „mid-size' utilizată la seria Rivian R3 și pe care Rivian mizează totul pentru a-și dezvolta impetuos oferta și cota de piață, aceasta primește un pachet de baterii cu 4695 de celule, oferind o capacitate și o densitate energetică respectabile. Sunt de așteptat autonomii reale de ordinul a 480 km. Platofrma poate fi configurată în manieră „single-motor' (un motor amplasat la puntea din spate), „dual-motor' (câte un motor la puntea din față și din spate) sau „tri-motor' (un motor la puntea din față, două motoare la cea din spate). Din partea versiunii cu caracter sportiv Rivian R3X este de așteptat o accelerație de la 0 la 96 km/h (60 mph) cu durata sub 3 s.

În privința designului, partea frontală a lui Rivian R3 nu deviază de la tema unui smiley cu figură ultralată, care a consacrat stilul mărcii. Cât despre proporții și tratarea elementelor de design în rest, se remarcă o armonizare plăcută, cu volume clar definite și conturate, având accent pe funcționalitate. Originalitatea și minimalismul și-au pus amprenta și asupra designului interior.

Oficial, s-a declarat că Rivian R3 va avea un preț de bază sub al noii serii Rivian R2 (de asemenea bazată pe platforma „mid-size), ale cărui prețuri vor porni de la 45.000 USD. Cât despre startul carierei comerciale, acesta este programat pentru a doua parte a anului 2026.

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare