Ai plătit taxa de pod de la Feteşti prin sms? Verifică poşta să-ţi ridici amenda!

Începând cu luna mai 2016, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a introdus sistemul de plată prin sms pentru podul Fetești – Cernavodă. Tot de atunci au început şi probleme pentru că tot mai mulţi şoferi care au plătit taxa de pod de la Feteşti prin sms s-au trezit cu amenzi în cutia poştală.

Procedura de plată prin sms este relativ simplă: cei care aleg să plătească taxa de pod Fetești – Cernavodă trebuie să trimită SMS la numărul 7577 (Orange, Telekom, Vodafone, DigiMobil). În mesajul trimis către acest număr, clientul trebuie să precizeze numărul de înmatriculare și categoria tarifată. Șoferii pot achita acest tarif în afara Agenției de Încasare Fetești, în avans sau până la ora 24 a zilei urmatoare trecerii.

Probleme încep de la faptul că softul folosit pentru taxa de pod de la Feteşti nu înregistrează cum trebuie plăţile efectuate prin SMS. Drept urmare, cei nedreptăţiţi de erorile tehnice ale programului electronic de taxare trebuie să meargă în instanţă şi să-şi recupereze paguba.

De ce se poate rezolva o problema cauzată de o amendă dată nedrept de CNAIR doar în instanţă? Pentru că din punct de vedere legal CNAIR nu poate anula o amendă chiar dacă a greşit atunci când a fost aplicată. Mai mult, compania de drumuri cere să fie scutită de taxele judiciare în procesele pe care le pierde!

Datele centralizate de stirileprotv.ro arată că 500 de mii de şoferi au trecut deja anul acesta peste podul de la Feteşti şi dintre aceştia 112 mii au fost deja amendaţi. Până la data publicării acestui material doar 17 mii de conducători auto au depus contestaţie.

Cum trebuie făcută contestanţia pentru amendă în cazul taxei de pod de la Feteşti prin sms?

Conform informaţiilor disponibile pe avocatnet.ro va trebui să formulaţi o plângere contravenţională împotriva procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei emis de CNAIR. La această plângere trebuie să ataşaţi dovada achitării taxei de pod de la Feteşti . În cazul plăţii prin SMS, puteţi ataşa factura operatorului de telefonie mobilă în care a fost prinsă această taxă şi dovadă achitării facturii. Daca nu aveţi în posesie aceste documente, le puteţi cere de la operatorul de telefonie mobilă, iar dacă acesta refuză să vi le dea, puteţi solicita instanţei de judecată să le ceară direct de la operatorul de telefonie mobilă.

Citește și

  eugen says:

  Mincina: mie mi-au dat amenda, am dat in judecata CNADNR si judecatotul le-a dat drepate. cu sms de la ei ca peajul a fost ok dar la VODAFONE au avut o eroare…….

  Radu Modreanu says:

  Buna ziua,
  Nu inteleg. Legea e una pentru toata lumea. Daca amenda este de 10 ori mai mare pentru un rau platnic, de ce nu e obligata societatea respectiva ca, in cazul cind greseste sa dea o amenda celui in cauza tot de 10 ori, amenda care sa fie platita de firma care a facut prost softul. Asa s-ar verifica de doua ori fiecare amenda inainte de a fi trimisa, iar softul ar fi inbunatatit.

  Marius says:

  Am patit si eu la fel…am platit prin sms in iunie anul trecut si am primit amenda in octombrie…

Adaugă un comentariu