Veste bună pentru turiști: bulgarii vor să construiască un al doilea pod rutier la Ruse.

Premierul bulgar Boiko Borisov a anunțat că va iniția discuții cu partea română pentru construirea unui al doilea pod rutier la Ruse. Acesta urmează să fie realizat în parteneriat privat, va fi finanțat printr-o taxă de trecere și va fi construit tot în zona Giurgiu-Ruse.

Boiko Borisov, citat de agenția de presă Novinite, a precizat că viitorul pod nu va necesita cheltuieli publice, deoarece acesta va fi finanțat din taxa de trecere. Premierul bulgar a apreciat că al doilea pod rutier la Ruse va avea un efect economic pozitiv asupra orașului bulgar.

În august, oficialitățile locale din Ruse și Giurgiu au arătat că traficul peste podul existent s-a dublat față de anul trecut, iar podul nu mai face față. Creșterea capacității punctelor de control la frontieră de pe ambele maluri reprezintă doar o soluție pe termen scurt, au apreciat participanții la o reuniune de lucru româno-bulgară.

Podul Giurgiu-Ruse inaugurat în 1954 a fost supus ultima oară unei reparații capitale în 1997. Podul Calafat-Vidin, inaugurat în 2013, a preluat o parte din traficul transfrontalier între România și Bulgaria, dar acesta e prea departe pentru a fi luat în considerare de cei mai mulți dintre românii care trec Dunărea pentru a ajunge în destinațiile de vacanță din Bulgaria, Grecia sau Turcia.

În România, o taxă de pod se plătește la trecerea peste podul Fetești-Cernavodă. Aceasta poate fi plătită electronic, fără bătăi de cap pentru automobiliști.

via | agerpres.ro

Adaugă un comentariu