Al saselea familist al lui Volkswagen Golf

Volkswagen a anuntat a patra versiune de caroserie pentru a sasea generatie a modelului Golf.

Dupa caroseria in trei si patru usi, dar si dupa Golf Plus, Volkswagen Golf VI are acum o noua versiune de caroserie, o noua infatisare, dar si un nou nume. Constructorul a renuntat la denumirea „variant” in favoarea numelui „estate”.

Primele exemplare Volkswagen Golf Estate vor fi livrate in Europa incepand cu luna septembrie a acestui an.

Dincolo de schimbarile de design, menite sa apropie noua versiune de formele actualului Golf, viitorul Golf Estate va fi comercializat in trei versiuni de echipare: Trendline, Comfortline si Highline. Mai tarziu, Volkswagen Golf Estate va mai avea inca o versiune de echipare – Sportline.

Versiunea de baza, Trendline, va costa in Germania 18.500 euro si va avea pe lista dotarilor standard, printre altele, ESP, sase airbaguri, sistem automat de lumini pentru zi, geamuri electrice, indicator electronic pentru schimbarea treptelor de viteza, geamuri electrice si incalzite, inchidere centralizata cu telecomanda si climatizare automata.

Din punct de vedere tehnic, Golf Estate va dispune la lansare de trei motorizari, una pe benzina si doua TDI. Motorul alimentat cu benzina este 1.4 TSI (injectie directa de benzina si turbo) si furnizeaza 122 CP. Cele doua diesel-uri common rail TDI vor oferi 105 CP (1.6 TDI) si 140 CP (2.0 TDI). Dupa lansare, vor mai sosi inca trei propulsoare, alimentate cu benzina – 1.4 MPI (80 CP), 1.6 MPI (102 CP) si 1.4 TSI (160 CP).

Ambele propulsoare diesel, dar si cele mai puternice motoare pe benzina, TSI de 122 si 160 CP, vor putea fi cuplate la cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj DSG. Toate motoarele indeplinesc normele de poluare Euro 5.
 

Adaugă un comentariu

Articole similare