Video: Alfa Romeo Giulia, mai rapidă pe Nürburgring decât Porsche Panamera Turbo!

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio este cel mai rapid sedan pe Nürburgring, după ce a parcurg celebra Nordschleife în 7 minute și 32 de secunde. Modelul italienilor a detronat Porsche Panamera Turbo de pe prima poziție, germanii stabilind propriul record de 7:38 minute în luna iunie.

Cu nici două luni în urmă, germanii de la Porsche se încoronau cu titlul de cel mai rapid sedan de lux din lume, după ce un Porsche Panamera Turbo parcurgea Nordschleife în 7:38 minute. Un timp impresionant, la nivelul lui Lexus LF-A sau al unui Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera. Italienii de la Alfa Romeo ținteau, în 2015, la lansarea modelului Giulia, un timp de 7:39 minute pentru parcurgearea „Iadului Verde.

La proba practică, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio s-a dovedit ceva mai rapidă decât era de așteptat, obținând un timp de 7:32 de minute pe Nürburgring. Este cu șase secunde mai rapid decât Panamera Turbo, care pierde astfel coroana. Versiunea folosită de italieni pentru această probă a fost dotată cu transmisia automată cu opt trepte, disponibilă opțional. În modul Race, aceasta schimbă treptele în numai 150 de milisecunde. Motorizarea V6 de 2,9 litri oferă 510 CP, fiind dezvoltată în colaborare cu specialiștii de la Ferrari. Timpul specificat pentru accelerarea de la 0 la 100 km/h este de 3,9 secunde.

La volanul Giuliei s-a aflat pilotul italian Fabio Francia. Urmărește mai jos videoclipul cursei de pe Nürburgring, filmat din cockpit.

Adaugă un comentariu