Marca Alpine s-a născut din entuziasm și acum evoluează din același motiv. Mai nou, sub forma conceptului Alpine A4810 IED.

Nimeni nu-i profet în țara lui – spune un proverb antic. Tot așa, se pare că designerii de la IED, mai îndrăzneți și mai puțin limitați de canoane, au reușit mai abitir decât angajații casei să găsească un limbaj stilistic potrivit erei electrice de care se apropie acum istoria producătorului francez Alpine. Realizarea lor se numește Alpine A4810.

Extravagantul coupe cu caracter ultrasportiv a fost proiectat astfel încât să integreze tehnologii ale automobilelor de mâine, însă fără a renunța la însușirile de bază ale mărcii franceze. Alpine A4810 by IED (Istituto Europeo di Design) a fost conturat de către 28 de studenți ai facultății Transportation Design patronate de institutul de origine italiană.

Proporțiile conceptului sunt neobișnuite pentru marca Alpine, axată pe compactitate, de felul ei. Alpine A4810 are lungimea de 5091 mm, lățimea de 2010 mm, înălțimea de numai 1055 mm și ampatamentul de 2717 mm. Sistemul de propulsie avut în vedere vizează alimentarea cu hidrogen. Nu s-au dat detalii privind partea tehnică, dar deduce că ar fi vorba de o propulsie 100% electrică (criteriu „eco') alimentată de o pilă cu combustie (mai ușoară și mai performantă decât bateriile actuale).

Amplasarea motorului și a rezervoarelor păstrează tipicul genului hypercar, însă caroseria mașinii (de dimensiuni considerabile) are un concept aparte: contururile fluide îmbracă forme complexe, definind volume pline și volume goale astfel încât integrarea dezideratelor estetice cu cele aerodinamice să fie într-o armonie deplină. Respectivele forme sunt inspirate după cele specifice Formulei 1. Respectiva abordare de design reflectă și o evidentă sugestie „lightweight' (parte a tradiției Alpine).

Bineînțeles, studenții de la IED au desfășurat activitatea legată de proiect ca urmare a stabilirii unei colaborări cu Alpine. Tema a fost crearea unui design ca pentru o berlinetă Alpine din 2035. Denumirea conceptului pare a fi întâmplătoare, dar nu este: indicativul 4810 face referire la altitudinea vârfului Mont Blanc.

Adaugă un comentariu

Articole similare