Tocmai când credeam că am învățat ce înseamnă AMG, germanii se reinventează. La ce să ne așteptăm din partea lor?

Silueta cu care se prezintă Vision AMG Concept uimește de-a dreptul în mai mare măsură decât trimite cu gândul la viitor. Obiectul nu este deloc conform imaginilor tipice despre mărcile Mercedes EQ și AMG, semămând doar cu Vision EQXX – un alt concept care părea să fi venit dintr-un univers al Stuttgartului paralel cu cel cunoscut nouă.

Puritatea formei lui Vision AMG Concept amintește, mai degrabă, de rafinatele prototipuri interbelice de studiu aerodinamic cunoscute sub denumirea Avus Streamliner. Dacă pe dinafară se poate vorbi despre o rădăcină comună a inspriației (dată de înalta eficiență aerodinamică), în ceea ce privește tehnologia propulsiei Vision AMG Concept constituie aprioric o proiecție a viitorului. Prin intermediul acestui prototip ni se oferă posibilitatea de a arunca o privire înainte în timp asupra tehnologiei Mercedes-AMG. Sub caroseria cu linii ultrafluide se află platofma tehnică AMG.EA (în stadiul său actual de dezvoltare).

Chiar în timp ce scriem aceste rânduri, ADN-ul AMG este în curs de reconfigurare pentru trecerea la era electromobilității. În 2025 urmează să aflăm un rezultat final al procesului respectiv. Emoție intensă, performanțe înalte, abilități dinamice de top și stil exclusivist – toate acestea se vor regăsi atunci sub o nouă formă de ansamblu, generată pentru zorii unei ere noi. O eră care va începe cu primul BEV reprezentativ pentru AMG.

Detalii cunoscute în prezent despre platforma AMG.EA: absolut toate elementele trenului de rulare au fost proiectate de la zero, iar tehnologia sistemului de propulsie este de înaltă tensiune. Atât motoarele, cât și pachetul de baterii se bazează pe soluții avansate, încă neaplicate la niciun alt automobil de tip BEV. Noile motoare electrice cu flux axial sunt dezvoltate de specialiștii unei noi firme a grupului, numită YASA.

Adaugă un comentariu

Articole similare