AMG vrea turbocompresoare electrice pe viitoarele masini de strada

AMG, divizia de performanta Mercedes-Benz, se gandeste la viitorul modelelor sale si vrea sa inoveze in toate directiile. Pentru inceput, Jochen Martin Schimd, directorul care se ocupa de propulsoarele AMG, a declarat intr-un interviu ca brand-ul german se gandeste sa implementeze tehnologiile de pe monoposturile de Formula 1 pe masinile de strada.

Desigur, oficialul AMG vorbeste despre dezvoltarea unor turbocompresoare electrice fiabile ce vor putea fi imperecheate cu motoarele diviziei germane.

“Sunt o multime de companii care privesc in aceasta directie si cu siguranta vom investiga si noi tehnologia, pentru a-i vedea beneficiile”, a declarat oficialul companiei germane.

Dar AMG nu va fi un promotor in aceasta directie, intrucat Audi deja a sosit cu un concept care dispune de un turbocompresor electric. Vorbim despre Audi RS5 TDI Concept, prototipul care marcheaza aniversarea a 25 de ani de propulsoare TDI pentru constructorul german.

Turbocompresorul electric dezvoltat si implementat de Audi pe RS5 TDI Concept este alimentat de la o baterie litiu-ion cu ajutorul unui circuit separat de 48 de volti care este conectat printr-un transformator la sistemul electric conventional al masinii.

Daca Audi spera ca aceasta tehnologie sa ajunga pe masinile de strada in 2015 – 2016, oficialul AMG inca asteapta confirmarea fezabilitatii turbocompresoarelor electrice.

Sursa | Drive.co.au

 

 

 

Adaugă un comentariu