Analiză – În ce perioade ale anului cumpără românii mașini

Vânzările auto sunt strâns legate de starea economiei unui stat, iar România nu face rabat de la această regulă. Dacă în țările cu tradiție, variația este mică pe parcursul celor 12 luni, în România, lucrurile stau cu totul și cu totul altfel.

În România, cele mai bune luni pentru achiziția mașinilor noi sunt cele de după începerea Programului Rabla. La începutul fiecărui an, românii așteaptă cu nerăbdare proiectul susținut de stat, motiv pentru care achizițiile de vehicule noi sunt amânate. În general, cele mai bune luni au fost mai, iunie și august.

Ianuarie, februarie și aprilie sunt trei luni aproape moarte pentru industria din țară, aceeași situație fiind semnalată și în luna septembrie.

 

În dreptul mașinilor second-hand importate, cele mai bune luni sunt cele de final. Amintim aici octombrie și noiembrie. La polul opus trecem ianuarie și februarie.

Cât despre reînmatriculări, cele mai bune luni sunt martie, iulie și octombrie. În dreptul celor mai slabe perioade amintim lunile ianuarie, februarie și august.

Cele mai bune luni pentru înmatriculările auto

[table id=535 /]

Cele mai slabe luni pentru înmatriculările auto

[table id=536 /]

Sursa | Autovit.ro

Adaugă un comentariu