Aniversare de 50 de ani pentru BMW M și debut pentru era electromobilității. Bavarezii sărbătoresc lansând formidabilul BMW XM.

În anul aniversării de jumătate de secol, BMW M GmbH prezintă primul său automobil de înaltă performanţă cu sistem de propulsie electrificat.  Inima noului BMW XM este o altă premiră pentru marcă: un plug-in hybrid care include un motor V8 pe benzină şi un motor electric excepţional de puternic.

Ca punct culminant al ofensivei de modele a mărcii în anul său aniversar, BMW XM este, de asemenea, primul BMW M original de la BMW M1. Sistemul de propulsie M HYBRID nou dezvoltat, designul extravagant şi atmosfera de lux progresiv din interiorul BMW XM se unesc pentru a crea o interpretare de avangardă a conceptului Sports Activity Vehicle (SAV) în segmentul de înaltă performanţă, care va deschide acel sentiment M inimitabil către noi grupuri-ţintă şi pieţe. Preţul pentru BMW XM în România: 142.900 euro fără TVA (170.051 Euro cu TVA inclus).

Producţia BMW XM va începe la uzina BMW Group din Spartanburg (SUA) în decembrie 2022, înainte de a ajunge la dealerii din întreaga lume în primăvara anului 2023. Cele mai importante pieţe pentru noul model vor fi SUA, China şi Orientul Mijlociu.

Sistemul de propulsie M HYBRID de la BMW XM oferă o putere totală de 480 kW/653 CP (generată de combinaţia dintre motorul termic de până la 360 kW/489 CP şi sistemul de propulsie electric cu până la 145 kW/197 CP). Cu aceste cifre, BMW XM devine cel mai puternic model al mărcii din istorie.

Grupul motopropulsor se bazează pe un motor V8 nou dezvoltat, care îmbină tehnologia M TwinPower Turbo de ultimă oră cu funcţionarea în regim înalt de turaţii. Unitatea de 4,4 litri are o galerie de evacuare transversală şi un proces optimizat de separare a uleiului. Motorul cu opt cilindri este asistat de un motor electric integrat în transmisia M Steptronic cu opt trepte. Puterea de propulsie a motorului electric este disponibilă instantaneu la demaraj, oferind un răspuns fără ezitare la fiecare mişcare a acceleraţiei. Sistemul de propulsie M HYBRID produce un cuplu maxim total de 800 Nm (motorul termic cu până la 650 Nm combinat cu motor electric care dezvoltă până la 280 Nm). Printr-un angrenaj de demultiplicare, cuplul maxim efectiv al motorului electric la 450 Nm la intrarea transmisiei.

Interacţiunea gestionată inteligent între motorul termic şi cel electric oferă o experienţă de performanţă rezolvată cu bine, demnă de emblema M în toate situaţiile de condus. Este definit de o acumulare imensă de putere care începe instantaneu şi este susţinută pe toată gama de turaţii. BMW XM sprintează de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde, însoţit de o coloană sonoră încărcată de energie, a unei atracţii emoţionale rare pentru un propulsor cu opt cilindri. Acest lucru provine din sistemul său de evacuare sport, cu clapete controlate electronic şi reglabile continuu şi ţevi de evacuare duble hexagonale, dispuse una deasupra celeilalte, pentru prima dată pe un model BMW M.

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare