Apple CarPlay primește un update major. Cum va arăta de acum înainte

Weekendul trecut, Apple a lansat versiunea beta a noului sistem de operare iOS 13. Acesta include un redesign total al funcției CarPlay, precum și implementarea unor funcții noi pentru șoferii care utilizează extensia respectivă.

Mulțumită cele mai recente actualizări, conducătorii auto care își conectează telefonul la mașină prin sistemul Apple CarPlay vor beneficia de o mulțime de funcții noi și de o interfață mai practică.

Ecranul principal al Apple CarPlay a fost modernizat din punct de vedere vizual. Margini rotunjite și un status bar nou-nouț sunt câteva dintre îmbunătățirile făcute în acest sens.

Aplicația Calendar a fost regândită astfel încât, printr-o simplă apăsare a ecranului, sistemul să afișeze indicații de deplasare către evenimentul programat în ziua respectivă.

 

Citește și:

IAR se modifică REGULILE pentru obținerea ITP! Toți ȘOFERII trebuie să știe ASTA

Un șofer le-a prezentat polițiștilor buletinul și a fost amendat cu 4.000 de lei. Ce era în neregulă cu actul…

AMENDATĂ pentru „FRUMUSEȚE excesivă pe drumuri publice’! Și noi aprobăm

COD RUTIER 2019. Motive de bucurie pentru ŞOFERI! Iată noua LEGE

Cum se FURĂ la pompele din România când angajatul benzinăriei îi spune șoferului: Pot să vă ajut?’

 

Nici aplicația Apple Maps nu a fost ignorată. Când aceasta este deschisă în CarPlay și utilizată pe post de sistem de navigare, va afișa o imagine de ansamblu a intersecțiilor mult mai detaliată decât până acum, pentru a-i ajuta pe șoferi să se orienteze mai precis.

Asistentul vocal Siri va ocupa o parte mai mică din ecran, în urma trecerii la iOS 13. Apple a luat această decizie pentru ca sistemul să poată afișa cât mai multe informații în același timp.

Altă funcție interesantă este „Do Not Disturb While Driving’ (Nu deranjați în timpul condusului). Activarea acesteia înseamnă, practic, blocarea tuturor notificărilor ce i-ar putea distrage atenția șoferului de la drum.

De asemenea, funcția „Dark Mode’ (Mod întunecat) se va dovedi extrem de utilă pentru cei care conduc noaptea. Afișajul trece astfel la o paletă de culori închisă, pentru a solicita cât mai puțin ochii șoferului.

Când se lansează oficial noul Apple CarPlay?

Deocamdată, această variantă beta a sistemului de operare este disponibilă doar dezvoltatorilor de software. Versiunea beta destinată publicului va putea fi descărcată în iulie, urmând ca ediția finală să debuteze la jumătatea lunii septembrie. Pentru a afla dacă mașina ta este compatibilă cu funcția Apple CarPlay, poți arunca o privire peste această listă completă a modelelor „acceptate’.

Noul iOS 13 va intra în dotarea viitoarei generații de iPhone, ce va fi prezentată în această toamnă.

Reamintim că și Google a actualizat recent interfața sistemului de infotainment Android Auto, pentru a o apropia de designul sistemului de operare pentru smartphone.

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/AppleInsider

Adaugă un comentariu