Aproximativ jumătate dintre semafoarele inteligente din București nu sunt funcționale

Traficul de groază din București se datorează mai multor elemente, iar semafoarele inteligente, montate pe bani mulți reprezintă una dintre cauzele aglomerației zilnice. Conform colegilor de la Digi24, aproximativ jumătate dintre aceste semafoare nu sunt funcționale.

Acum mai bine de jumătate de an, un cablu de date a fost tăiat din greșeală, iar compania care administrează sistemul așteaptă, încă din toamna anului trecut, ca Primăria să semneze un contract pentru repararea sistemului. Primăria spune că studiază documentația, iar semafoarele vor fi reparate în maximum 3 luni.

Citește și: Semafoarele inteligente din Capitală nu mai funcționează de patru luni

„În următoarele două săptămâni o să se finalizeze partea de documentaţie, o să se încheie aceste contracte, urmând ca până la sfârşitul acestei luni să înceapă lucrările de reparaţii’, spune Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei.

Semafoarele inteligente primesc informații de la o serie de senzori montați sub asflat, 50 în 50 de metri. În funcție de numărul mașinilor care activează senzorii, semaforul poate prelungi culoarea verde, astfel încât să nu se creeze cozi. Momentan, din cele 170 de intersecții inteligente, doar 109 funcționează în parametrii.

Via | Digi24

Adaugă un comentariu