Vrei să respiri în aer liber când conduci? Atunci ar fi bine să nu iasă fum nici pe țeava mașinii. Deci MINI Cabrio electric?

În prima parte a sezonului estival, MINI a prezentat în premieră MINI Cooper SE în variantă cabrio electric. Nu e un produs de serie, ci un exemplar unic care arătând cum ar putea continua drumul către un brand premium-tradițional complet electric.

Ca mașină decapotabilă cu patru locuri, MINI Cooper SE Cabriolet este în acest moment singurul „convertible 2+2' premium de clasă mică din lume care are un sistem de propulsie electric. Cu acest pionier, marca britanică premium combină pentru prima dată prestațiile sportive, distracţia maximă a condusului în aer liber şi mobilitatea electrică fără emisii locale.

Exemplarul de față va fi prezentat publicului pentru prima dată la tradiţionalul eveniment “MINI Takes the States” din SUA. Drumurile întortocheate dintre Burlington, în Vermont, şi Greenville-Spartanburg, în Carolina de Sud, sunt perfecte pentru a oferi comunităţii MINI reunite o primă impresie despre sentimentul go-kart tipic MINI întruchipat de un MINI Cooper SE Cabriolet.

Automobilul se bazează pe caroseria MINI Cooper S Cabriolet. MINI Cabriolet electrificat împarte şi dimensiunile: 3.863 mm în lungime, cu un ampatament de 2.495 mm, o lăţime de 1.727 mm şi o înălţime de 2.495 mm. De asemenea, volumul portbagajului rămâne neschimbat la 160 l.

Tehnologia de propulsie provine de la centrele de competenţă în mobilitate electrică ale BMW Group din Dingolfing şi Landshut. MINI Cooper SE Cabriolet foloseşte aceleaşi componente de propulsie ca şi MINI Cooper SE. Distribuţia excepţional de armonioasă a maselor pe axe datorită motorului electric mic favorizează comportamentul agil şi uşor de controlat. Cu acoperişul coborât acum şi în viitor.

Motorul electric de 135 kW/184 CP, la fel ca la MINI Cooper SE, transferă manevrabilitate agilă cu sentimentul go-kart caracteristic în lumea mobilităţii electrice şi permite un sprint de la 0 la 100 km/h în 7,7 secunde. Cu o autonomie de 230 de kilometri determinată în ciclul de testare WLTP, sunt posibile excursii cu decapotabila în mediul urban, precum şi dincolo de limitele oraşului. MINI Cooper SE Cabriolet combină distracţia condusului unei decapotabile cu funcţionalitatea inteligentă. Soft topul textil complet electric şi astfel deosebit de silenţios poate fi deschis şi închis în 18 secunde. La atingerea unui buton, soft topul poate fi activat atunci când conduceţi cu până la 30 km/h şi permite trei setări: deschis, închis sau ca trapă.

Cu această ocazie, MINI atrage comunitatea de fani în continuă creştere a distracţiei distinctive a mărcii pentru condusul unei decapotabile şi, în acelaşi timp, electrifică piaţa globală de automobile cu un alt segment – sustenabil, transparent şi uşor de înţeles. Transformarea cu succes a mărcii MINI către mobilitatea electrică este demonstrată în mod deosebit de impresionant de exemplul modelului MINI Cooper SE. Cu o creştere de 132%, modelul a fost generatorul de impulsuri pentru marca MINI în 2021. În Germania, cea mai mare piaţă pentru MINI Cooper SE, aproape fiecare al treilea MINI este deja electrificat. Pentru ca acest entuziasm pentru condusul electrificat să fie durabil, MINI face ca încărcarea de zi cu zi să fie uşoară şi convenabilă. MINI Charging oferă conducătorilor MINI din Germania soluţii flexibile pentru încărcarea acasă şi la locul de muncă, precum şi acces la una dintre cele mai mari reţele publice de încărcare din Europa, cu peste 250.000 de puncte de încărcare.

Adaugă un comentariu

Articole similare