Așa arată o mașină beton! Test de impact cu un UAZ cimentat (VIDEO)

Niște vloggeri din Rusia și-au pus adevăratele întrebări: dacă îmbraci o mașină în ciment, cât de rezistentă devine? Studiu de caz cu UAZ-469. 

Citește și:

5 lucruri cu care îți poți acoperi mașina pentru a evita loviturile nedorite – varianta funny

„Vând/Schimb COTEȚ’. Așa vinde un român un BMW X5

Băieții care administrează canalul de YouTube Garage 54 nu pierd deloc timpul: își pun cele mai trăsnite întrebări iar apoi încearcă să dea răspunsuri… științifice. Desigur, căutarea răspunsurilor, dar și materializarea lor sunt detaliat documentate pe video.

Cel mai recent experiment a implicat turnarea a circa 7,5 tone de ciment peste o autoutilitară UAZ. Nu înțelegem foarte bine ce răsunsuri au căutat rușii de această dată, cert este că experimentul merită urmărit.

Desigur, adăugarea unui strat de ciment pe o mașină de stradă are câteva urmări serioase, dezavantajele estetic și de vizibilitate fiind cele mai mici dintre ele. Suspensiile, spre exemplu, au fost înlocuite cu tije din fier, pentru a împiedica mașina să se prăbușească la pământ sub propria-i greutate. O adiție drastică la numărul de kilograme înseamnă și că sistemul de frânare al mașinii nu mai este ce-a fost odată.

Un lucru surprinzător este capacitatea acestui UAZ-469 de a-și căra propria greutate. Nu știm ce motor are sub capotă, însă în clip nu s-a menționat vreo modificare în acest departament. În versiune standard, UAZ-469 a fost echipat fie cu o unitate de 2,5 litri, cu 70 de cai-putere, fie cu un motor de 2,7 litri, cu 112 cai-putere. Nici una dintre aceste cifre nu spun mare lucru, însă nimic nu vorbește mai puternic decât imaginile de mai jos.

Adaugă un comentariu