Asfaltare de mântuială, în România: un singur strat, direct pe pământ

Comuna Seaca de Pădure, județul Dolj, a devenit faimoasă în întreaga țară zilele acestea. În Social Media au început să circule mai multe fotografii cu un drum al comunei, aflat în plin proces de asfaltare. Problema este că, judecând după aceste imagini, avem de-a face cu o treabă de mântuială: asfaltul este turnat într-un singur strat, direct pe pământ.

Cam așa se asfaltează în Dolj, un singur strat, direct pe pământ. Ține până la alegeri. Iar, la prima ploaie mai serioasă ori se cojește, ori o ia la vale cu ploaia… Bani aruncați pe apa sâmbetei!‘, scriu administratorii paginii de Facebook „Autostrada Sudului’.

 

Citește și:

Cum a vrut şoferiţă din Prahova să-i fraierească pe polițiștii care o amendau!

 

În mod normal, îmbrăcămintea rutieră nu se toarnă decât după aplicarea unui strat de bază, a unei fundații compuse dintr-un strat de amestec nelegat de balast și nisip concasat. Peste acesta se poate turna un strat de bază legat, folosind bitum drept liant.

Ulterior se poate trece la turnarea asfaltului, în două straturi.

Totuși, primarul comunei susține că lucrarea este una de calitate: „Seaca de Pădure are un proiect făcut de oameni de specialitate, început în toamna anului trecut. S-a pus, conform proiectului, balastru – 20 cm, piatră spartă – 12 cm, a venit iarna și s-a dat ordinul de încetare a lucrărilor și acum în primăvară am reluat lucrările‘, explică Săndică Osiac. „S-a reprofilat din nou drumul, s-a compactat din nou și a început covorul asfaltic. Acolo unde este făcută poza este un drum de exploatație agricolă. Dar se poate vedea la fața locului că este o lucrare de o calitate foarte bună‘, a adăugat acesta, citat de Digi24.

 

Fă ASTA să-ți răcești rapid mașina încinsă de soare! Durează 2 minute

 

Potrivit aceleiași publicații, valoarea investiției se ridică la 3,7 milioane de lei, sumă obținută din fonduri europene.

Cam așa se asfaltează în Dolj, un singur strat, direct pe pământ. Ține până la alegeri. Iar, la prima ploaie mai…

Publicată de Autostrada Sudului pe Duminică, 30 iunie 2019

 

Sursa foto: Facebook/Autostrada Sudului

Adaugă un comentariu