Oficial: Aston Martin Vantage Roadster. Rapid în toate!

Producătorul britanic de automobile sport a prezentat versiunea Roadster pentru Vantage: are 510 cai-putere și se laudă cu cea mai rapidă decapotare.

Citește și:

Cel mai frumos Aston Martin din 2019? DBS Superleggera Concorde!

Aston Martin DBX a ajuns în România! Preț de pornire de la 196.000 de euro

Aston Martin nu are de gând să renunțe la propulsoarele V12

Rival pentru Bugatti: hypercarul american SSC Tuatara debutează cu 1.774 CP! (VIDEO)

Bentley pentru drumuri grele: Conti GT preparat pentru curse pe gheață

În pregătirea sezonului estival, Aston Martin a prezentat versiunea cu acoperiș retractabil pentru Vantage: Roadster.

aston martin vantage roadster 2020

Noua decapotabilă din gama producătorului britanic este animată de același motor ca în cazul versiunii coupe: un V8 de 4,0 litri, twin-turbo, care produce 510 cai-putere și un cuplu de 685 de Newtoni-metru. Puterea este trimisă roților din spate printr-o transmisie automată ZF cu opt trepte. În mod deloc surprinzător, Vantage Roadster este un decapotabilă rapidă: 0-96 km/h se întâmplă în 3,7 secunde. Este cu 0,2 secunde mai lent decât versiunea coupe. Viteza maximă declarată de producător este 306 km/h.

aston martin vantage roadster 2020

Dar asta nu-l face mai puțin sportiv, spune Matt Becker, inginer-șef la Aston Martin: „Mașinile decapotabile sunt văzute deseori ca fiind compromise atunci când le compari cu omologii coupe. Dar Vantage Roadster rămâne dedicat misiunii sale de a livra un comportament precis, agil și expresiv.’

Cât despre rapiditatea sa, Vantage Roadster nu este impresionant doar prin timpul scurt de la 0 la 100 km/h, ci și prin agilitatea cu care se capotează sau se decapotează: are nevoie de doar 6,7 secunde pentru a-și ascunde acoperișul textil, și de 6,8 secunde pentru a se acoperi la loc – oricare dintre operațiuni putând fi efectuată la viteze de până la 50 km/h. La acest capitol, este cea mai rapidă decapotabilă de pe piață în acest moment.

aston martin vantage roadster 2020

Anul 2021 marchează 70 de ani de la debutul Vantage în gama Aston Martin, ocazie cu care atât versiunea coupe cât și noul Roadster pot fi ornate, opțional, cu o grilă specială, al cărei design amintește de Aston-urile clasice.

Prețurile pentru Aston Martin Vantage Roadster pornesc de la 126.950 £ (sau 151.300 €), livrările începând în al doilea trimestru al acestui an.

 

Adaugă un comentariu