Aston Martin nu are de gând să renunțe la propulsoarele V12

Chiar dacă acum propulsoarele V12 reprezintă vârful de gamă pentru modelele Aston Martin, brandul englezesc a început să-și echipeze autoturismele abia recent cu acestea, ținând cont că firma se află în existență din 1913.

Primul Aston Martin ce avea un motor V12 sub capotă a fost modelul DB7, ce a fost lansat în 1999. Propulsorul era aspirat și avea o capacitate de 5,9 litri. Mai târziu, același motor a fost folosit pe mai multe autoturisme din gamă, până la înlocuirea acestuia din 2017 cu propulsorul V12 twin-turbo de 5,2 litri folosit de DB11.

Citește și:

Dacă îți vinzi mașina, autoritățile îți vor înapoia o parte din banii plătiți pe rovinietă

Restituirea taxelor auto – Ministrul Finanțelor anunță un nou termen

Pericolele utilizării telefonului la volan explicate de Adrian Grigore

Călătorie virtuală în timp – Cum arăta o plimbare cu mașina prin București în 1993

Autostrada Soarelui arată ca după bombardament! „Dacă era motociclist, își pierdea viața

Depășire extrem de periculoasă, filmată cu camera de bord – „Alooo, poliţia, unde sunteţi?

Căruță scăpată de sub control, în Bacău! Caii galopează pe cont propriu, pe șosea

 

Din păcate, zilele motoarelor V12 sunt numărate. Mai mulți producători au ales deja să le abandoneze, deoarece îndeplinesc cu greu cele mai noi norme de emisii.

Însă, englezii de la Aston Martin sunt deciși să încerce să păstreze unitățile de mare litraj cât mai mult. De altfel, noul Valkyrie dispune de cel mai puternic motor V12 aspirat din lume. Capacitatea cilindrică a acestuia se ridică la 6,5 litri, iar puterea maximă ajunge la 1.013 CP. Turația maximă este la fel de impresionantă și ajunge la 11.100 de rotații pe minut.

De parcă nu ar fi fost suficientă puterea de 1.013 CP, Valkyrie primește și un sistem hibrid, iar în total, puterea maximă a sistemului ajunge la 1.176 CP, iar raportul putere/greutate depășește valoarea de 1 CP/kg pentru că masa proprie a mașinii este cuprinsă între 1.050 și 1.100 de kilograme.

Adaugă un comentariu