Aston Martin DBX a ajuns în România! Preț de pornire de la 196.000 de euro

La o lună de la debutul său oficial, Aston Martin DBX ajunge și în România, la timp pentru cei care caută un cadou de Crăciun mai extravagant.

Citește și:

Aston Martin DBS Superleggera celebrează Concorde cu o ediție specială

Șansă unică: legendarul Aston Martin DB5 folosit de James Bond se vinde la licitaţie

Primul SUV din istoria Aston Martin a fost prezentat în premieră clienților din România în cadrul unui eveniment special, găzduit de showroom-ul Aston Martin Bucharest. Țara noastră este una dintre primele cinci țări în care DBX a devenit disponibil la vânzare.

Prețurile pentru cel mai familist model din gama Aston Martin pleacă de la 196.350 (cu TVA inclus); livrările vor începe chiar în prima jumătate a anului viitor.

Aston Martin DBX: debut oficial al primului SUV din istoria producătorului britanic

Pachetul include – pe lângă designul atractiv Aston Martin – spațiu pentru până la cinci pasageri, un portbagaj de 632 de litri și un ansamblu propulsor bazat pe un V8 de 4,0 litri (de proveniență AMG) care dezvoltă 550 de cai-putere și un cuplu motor maxim de 700 de Newtoni-metru. Resursele sunt trimise roților printr-o cutie automată cu nouă trepte și un sistem de transmisie integrală cu diferențial central. Astfel, în ciuda celor 2,2 tone, Aston Martin DBX se laudă cu un sprint 0-100 km/h de doar 4,5 secunde și o viteză maximă de 291 km/h.

Aston Martin DBX: debut oficial al primului SUV din istoria producătorului britanic

Designul habitaclului se ridică la standardele impuse de liniile exterioare: interiorul este scăldat în piele, Alcantara și inserții metalice sau din lemn. Luminozitatea acestuia este asigurată, pe timp de zi, de trapa panoramică întinsă pe toată suprafața plafonului, iar pe timp de noapte, de un sistem de iluminare interioară cu 64 de culori diferite. Pe lângă pachetul de dotări standard, DBX poate fi completat cu până la 12 pachete de accesorii.

În raport cu modelele din segment, Aston Martin DBX se plasează în partea de sus a ofertei de preț. Lamborghini Urus pleacă de la 206.ooo de euro.

Adaugă un comentariu