Audi prezintă trotineta electrică e-tron Scooter. Poate fi manevrată cu o singură mână

Audi a prezentat primele imagini cu un concept surprinzător: e-tron Scooter, o trotinetă electrică dezvoltată de constructorul auto. Aceasta poate fi manevrată cu o singură mână, în timp ce utilizatorul adoptă o poziție a corpului similară mersului pe skateboard.

Aflată momentan în stadiul de concept, trotineta electrică e-tron Scooter va fi lansată pe piață anul viitor. Constructorul din Ingolstadt anunță că vehiculul pliabil cântărește 12 kg și se poate deplasa cu viteza maximă de 20 km/h. Autonomia este de 20 km, energia electrică fiind parțial recuperată la frânare.

 

Citește și:

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

Trotineta este dotată și cu numeroase lumini LED, care permit circulația pe timpul nopții în condiții de siguranță.

Vehiculul se controlează cu o singură mână, utilizatorul adoptând o poziție asemănătoare mersului pe skateboard. Thorsten Schrader, manager de proiect al micro-mobilității în cadrul Audi, explică avantajul acestei abordări: „Prin Audi e-tron Scooter, ne adresăm clienților care se deplasează în orașe, în mod sustenabil și multimodal, și care pun preț pe stil și funcționalitate. Deși riderii țin o singură mână pe ghidon, aceștia controlează scuterul ca pe un skateboard, cu ajutorul picioarelor, mutându-și greutatea corpului. Osiile rotitoare cu patru roți permit efectuarea de viraje neobișnuit de strânse’.

Producția noii trotinete electrice Audi e-tron Scooter începe anul viitor, iar prețul de pornire va fi de 2.000 de Euro în Germania.

Adaugă un comentariu