Audi livrează al 100-lea vehicul de curse destinat clienţilor

Nou venit la Audi Sport customer racing: Team MS RACING trece la Audi şi va dispune, la 2013 ADAC GT Masters, de doua noi vehicule R8 LMS ultra. Marţi, quattro GmbH a livrat echipei, din una din uzinele locaţiei de la Neckarsulm, al 100-lea automobil de curse.

Pentru proiectul „customer sport’, introdus în 2009, această predare reprezintă o etapă simbolică: quattro GmbH a livrat cel de-al 100-lea vehicul de curse destinat clienţilor, bazat pe Audi R8, la doar patru ani după lansarea programului. Audi R8 LMS ultra încorporează a treia evoluţie a modelului GT3. Pentru Statele Unite, gama include şi o versiune GRAND-AM, ce a ieşit victorioasă la cele 24 de ore de la Daytona, clasa GT, in luna ianuarie a acestui an.

„Suntem încântaţi de faptul că Team MS RACING a optat, pentru prima dată, pentru un Audi,’ declară Franciscus van Meel, directorul quattro GmbH. Subsidiara din Neckarsulm, deţinută în întregime de Audi, produce şi vinde vehicule de curse Audi. „Palmares-ul, alcătuit în prezent din 18 titluri de campionate plus victoriile de anduranţă de la marile curse de 24 de ore de pe Nürburgring, la Spa, Daytona şi Zolder, pune în evidenţă şi calităţile vehiculului. Peste 50% din automobilul de curse se bazează pe autoturismul de serie. În acelaşi timp, cu cea de-a o suta livrare, ne extindem poziţia globala pe piaţă. Momentan, modelul R8 este prezent pe circuitele din Australia, Asia, Europa, America de nord şi de sud.’

Echipa din Waldshut-Tiengen va anunţa linia de piloţi în următoarele câteva săptămâni, înainte de 27 aprilie, dată ce marchează începutul sezonului.

Adaugă un comentariu