Audi produce break-uri foarte rapide. Spectaculosul Audi A6 Avant e-tron concept e rapid inclusiv la încărcare.

Conferința Anuală Media a mărcii din Ingolstadt a prilejuit în 2022 prezentarea unei noutăți spectaculoase pe tema break-urilor ultraperformante sub numele Audi A6 Avant e-tron concept. Numeroase elemente vizibile dau de înțeles că obiectul nu este departe de forma unui viitor automobil înmatriculabil.

Asemenea conceptului Audi A6 e-tron concept prezentat în 2021, break-ul Audi A6 Avant e-tron concept se bazează pe viitoarea platformă tehnică PPE, dezvoltată de către specialiștii mărcii în colaborare cu cei de la Porsche AG exclusiv pentru sisteme de propulsie electrice. Dimensiunile prototipului sunt apropiate de ale deja prezentatului A6 Sportback e-tron: lungime de 4,96 m, lățime de 1,96 m, înălțime de 1,44 m. În privința designului, față de cazul variantei Sportback se face observată o maturizare a integrării elementelor exterioare. Eleganța cu caracter dinamic pe care o degajă înfățișarea lui Audi A6 Avant e-tron concept este reprezentativă pentru cum ar trebui să arate un vehicul de serie Audi al viitorului apropiat.

Sistemul electric al mașinii funcționează la tensiunea de 800 V. Au fost anunțate o autonomie WLTP de până la 700 km și posibilitatea încărcării la surse de până la 270 kW. Branșarea la o astfel de sursă permite încărcarea unei energii suficiente pentru acoperirea distanței de 300 km în numai 10 minute. S-a mai pomenit ceva și despre o accelerație de la 0 la 100 km/h care ar trebui să dureze mai puțin de 4 secunde.

Adaugă un comentariu

Articole similare