Audi Q1: Imagini randate cu fratele mai mic al lui Q3 – Proiecte secrete

Viitorul Audi Q1 se află deja în faza dezvoltării și va avea aceeași platformă cu Golf SUV. Cu toate acestea, dimensiunile vor fi doar puțin mai mici decât  ale actualului VW Tiguan și Audi Q3.

Este aceasta o soluție fezabilă? Da, deoarece viitorul Q3 va crește în dimensiuni, ceea ce va permite un Q1 mai mare. În plus, Q1 nu doar că va fi mai compact decât Q3, dar va adopta o siluetă de coupé, cu o prezență mult mai dinamică. Primele schițe pe care le-am văzut ne arată un caracter foarte puternic, cu jante foarte mari, un parbriz foarte puternic înclinat, aripi evazate precum cele pe care le-am văzut la conceptul Quattro și un montant față foarte agresiv.

Citește și: Mercedes-Benz GLA Coupe: Imagini randate cu viitorul crossover german

În ceea ce privește platforma, Q1 nu va utiliza ceea ce vom vedea la micul A1 sau viitorul Polo, și asta din motive foarte solide. Platforma MQB, utilizată de Golf și A3, oferă avantaje clare în materie de versatilitate și poate susține mai multe sisteme multimedia și de asistență.

Aud_Q1_larson-site-crop

Astfel, va fi disponibil chiar și noul sistem de conducere autonomă, așa cum îl vedem pe actualul Mercedes-Benz Clasa S. Gama principală de motorizări pentru viitorul Q1 este ceea ce vedem astăzi la Q3, adică propulsoare diesel și pe benzină, cu puteri cuprinse între 140 CP și 211 CP.

Citește și: BMW X2 a ajuns pe ordinea de zi a nemților – Prima imagine în exclusivitate

Pentru viitor vom vedea versiuni S și RS pentru toate modelele Q, astfel că la Q1 ne putem aștepta la un TDI biturbo care să producă 231 CP, sub titulatura Audi SQ1. Versiunea de top va fi reprezentată de RS Q1, care va avea un motor pe benzină mult mai puternic, cu o putere de 300 CP. Asta ne face să așteptăm cu interes cel mai mic Q din gama Audi.

Sursa foto | ©Larson

Adaugă un comentariu