Primele livrări de Audi R8 RWD sunt în ediție specială Panther

Primele exemplare de Audi R8 RWD vândute în State ajung în ediție specială Panther, care este cu 40.000 $ mai scumpă decât un R8 RWD standard.

Citește și:

Audi RS Q8 de la Mansory este intimidant și estetic, și prin cifre

Audi aniversează 40 de ani de quattro cu un TT RS special

Audi Q8 primește versiune plug-in hybrid cu 462 de cai-putere

Audi a prezentat versiunea R8 RWD — dedicată puriștilor care preferă puntea spate motrică în loc de tracțiunea integrală — acum mai bine de un an, însă în Statele Unite aceasta a ajuns acum circa două luni în urmă. Audi R8 RWD debutează în State nu oricum, ci printr-o ediție specială, numită Panther, limitată la 30 de exemplare.

Diferențele pe care le prezintă Panther față de versiunea standard R8 sunt mai degrabă de ordin estetic: ediția specială primește o culoare Audi Exclusive — negrul perlat Panther Black; jantele de 20 de inci sunt și ele acoperite de negru mat. Culoarea neagră domină și interiorul, singurele pete de (altă) culoare fiind tapițeria roșie din piele Nappa cu cusături contrastante.

Fiind vorba de o ediție specială, R8 RWD Panther Edition primește ca dotări standard mai toate echipările disponibile pe acest model, de la pachetul exterior cu fibră de carbon la faruri full LED, semnalizări cu iluminare dinamică și sistem audio Bang & Olufsen cu 13 incinte.

Sigur, și prețul este pe măsură: R8 RWD Panther Edition pleacă de la 183.300 $, fiind cu circa 40.000 de dolari mai scump decât un R8 RWD standard.

Sub capotă și pe dedesubt nu s-a schimbat nimic: R8 RWD Panther este animat de același V10 aspirat, de 5,2 litri, cu 540 de cai-putere și 540 de Newtoni-metru. Accelerația 0-100 km/h este bifată în 3,7 secunde, iar viteza maximă este de 320 km/h.

Adaugă un comentariu