Audi RS Q8 de la Mansory este intimidant și estetic, și prin cifre

Atelierul de tuning Mansory s-a gândit că performanțele lui RS Q8 pot fi îmbunătățite, așa că a lucrat extensiv pe subiect. Rezultatul vorbește de la sine.

Citește și:

Mansory îi oferă lui Huracan 850 CP și un look pe măsură

1.000 CP pentru Mercedes-Benz S63 AMG din partea Mansory

Mansory isi face de cap cu Rolls-Royce Ghost Series II

Audi RS Q8 este cu greu o mașină care trece neobservată, atât ca gabarit cât și ca estetică. În plus, cei care recunosc modelul văd în RS Q8 un campion pe Nurburging.

Însă Mansory este fix genul de studio de tuning care să trateze subiecte grele — mașini care deja au demonstrat că sunt și frumoase, și rapide și scumpe. Așa că RS Q8 a devenit un subiect potrivit pentru un proiect à la Mansory.

Pe lângă kitul exterior — care joacă și un important rol aerodinamic, nu a fost făcut doar pentru dramatism — constituit din multe elemente din fibră de carbon, Mansory a umblat și la motorul lui RS Q8: un V8 twin-turbo, de 4,0 litri, care produce 600 de cai-putere și 800 de Newtoni-metru. Noile cifre indică 780 de cai-putere și nu mai puțin de 1.000 de Newtoni-metru. Nu este cel mai puternic RS Q8 pe care l-am văzut vreodată, dar în niciun caz nu duce lipsă de resurse.

În cifre de performanță, asta se traduce într-un sprint 0-100 km/h de 3,3 secunde, cu jumătate de secundă mai scurt decât versiunea standard a lui RS Q8. Viteza maximă: 320 km/h.

Adaugă un comentariu