In curand, Audi Skysphere va face senzatie la Monterey Car Week 2021!

Surpriza exceptionala din partea marcii germane: comunicatul oficial defineste conceptul Audi Skysphere ca fiind doar primul dintr-o familie de concept privitoare la viitorul automobilelor casei. Parerea noastra, sub imperiul momentului: decat sa mai se oboseasca facand alte concepte, mai l-ar produce pe acesta in serie.

Audi Skysphere are o infatisare eminamente futurista, dar imprumuta proportiile si expresivitatea dinamica din patrimoniul automobilelor GT ale elitei clasice. Prin intermediul acestui concept, departamentu de design de la Audi si-a propus sa ne familiarizeze cu elementele de stil exterior si interior pe care le vom intalni in viitor la automobilele de serie ale marcii, designul lor fiind elaborate sub sugestivitatea termenilor progressive luxury'.

Propulsia este electrica. Tot cu actionare electrica este si mecanismul care permite varierea ampatamentului pe o plaja de 250 mm – deduce ca Audi Skysphere este un fel de masina sport care reuneste configuratia de strict 2 locuri cu cea de 2+2 locuri sub acelasi acoperis. O simpla apasare pe buton iti permite sa alegi intre configuratia sportiva cu o lungime de 4,94 m destinate conducerii in Sports Mode si cea de Grand Touring luxos, care masoara 5,19 m.

Audi Skysphere va fi prezentat publicului in premiera mondiala pe 13 august, cu prilejul prestigiosului eveniment auto californian Monterey Car Week. Daca ne gandim la proportiile tipic americane ale masinii, devine lesne de inteles de ce se procedeaza asa. De altfel, conceptul a fost proiectat la Audi Design Studio din Malibu.

Acolo, designerul-sef Gael Buzyn si echipa sa au pornit la lucru avand ca sursa directa de inspiratie o realizare senzationala a anilor 30: roadsterul Horch 853. Sub capota din fata a acestuia se gasea un motor cu 8 cilindri in linie si cilindreea de 8,0 litri. In cazul lui Audi Skysphere, capota din fata nu ascunde nimic de acest fel. Motorul sau electric este amplasat la puntea din spate. Vorbim aici despre 632 CP (465 kW), iar cuplul maxim ajunge la 750 Nm pentru un vehicul care cantareste 1800 kg. Acceleratia de la 0 la 100 km/h ar trebui sa nu dureze maim ult de 4,0 s.

Adaugă un comentariu

Articole similare