Audi SQ7 TDI facelift – goana după cuplu

Compania din Ingolstadt a prezentat versiunea facelift a lui Q7 în urmă cu două săptămâni. Acum, a venit și rândul versiunii performante să iasă la lumină. Audi SQ7 TDI facelift vine cu un propulsor diesel V8 cu 435 de cai-putere.

Probabil cel mai impresionant detaliu legat de propulsorul V8 al versiunii îmbunătățite este cuplul monstruos de 900 Nm. Valoarea maximă este obținută între 1.250 și 3.250 rpm. De asemenea, motorul beneficiază tehnologia mild-hybrid cu 48 de volți, de două turbine și de un compresor electric, care ajută la eliminarea fenomenului de turbo lag.

SUV-ul de peste două tone accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 4,8 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 250 km/h. Consumul mediu anunțat de producător este cuprins între 7,4 și 7,6 litri/100 km.

Manevrabilitatea SUV-ului este ajutată de suspensia activă, de diferențialul sport și de direcția integrală.

În materie de design, SQ7 se depărtează puțin de versiunea standard a lui Q7. Grila din față beneficiază de linii verticale duble, iar partea din spate a primit o evacuare agresivă cu patru țevi. În standard, SQ7 primește jante de 20 de inchi, iar anvelopele folosite au dimensiunea 285/45. Frânele sunt mai mari decât în cazul versiunii standard (față: 400 mm, spate 370 mm), iar clienții pot opta pentru un sistem de frânare performant cu discuri ceramice din carbon.

Interiorul beneficiază de un upgrade consistent, fiind acum asemănător cu ceea ce întâlnim la Audi Q8. Majoriteatea butoanelor fizice au fost eliminate, iar sistemul de climatizare primește un ecran touchscreen dedicat. De asemenea, instrumentarul digital Audi Virtual Cockpit capătă noi funcții exclusive pentru SQ7. Clienții se vor bucura și de scaunele sport, care vin cu tetiere fixe și cu suport lombar pneumatic, dar și cu o funcție de masaj.

Unitatea media poate fi conectată la internet prin intermediul unei cartele SIM, astfel oferit acces la mai multe funcții cum ar fi: comandă vocală inteligentă, acces la portofoliul Audi connect, informații live din trafic, navigație cu Google Earth, radio digital și serviciul Amazon Alexa.

În Germania, Audi SQ7 TDI facelift pornește de la 94.900 de euro.

Adaugă un comentariu