Audi nu renunță la TT, dar îl transformă în cu totul altceva. La revedere, coupé frumos!

Audi se orientează către unde sunt banii, așa că planurile pentru TT nu mai descriu o sportivă cu motor termic, ci un alt „model emoțional’.

Citește și:

Audi TT, oferit drept recompensă pentru recuperarea unui cățel pierdut

Un Trabant cu inimă de Audi TT

Producătorul din Ingolstadt a exprimat public indecizia privind o următoare generație TT, viitorul sportivei germane fiind afectat de cifrele de vânzări nesatisfăcătoare. În martie, directorul general Audi Bram Schot a sugerat că numele TT ar rămâne în gama producătorului, însă nu sub forma unui coupé cu două uși.

„Pregătesc ceva care ar putea înlocui TT-ul și ar putea deveni un TT al viitorului – cred că există un viitor pentru acest simbol’, declara atunci Schot. „Mă doare inima când mă întrebați dacă TT va mai exista, dar revin asupra ideii că trebuie să găsim un mod de a finanța dezvoltarea ulterioară’.

Conform unor surse Auto Express, Audi a decis deja soarta lui TT: va fi un crossover electric. Dacă din punct de vedere al dimensiunilor s-ar încadra între Q2 și Q3, ca valoare acesta va fi plasat mai sus pe scara ofertelor, cu prețuri pornind de la 55.000 de euro – similare cu versiunea actuală TT S. Însă performanțele TT-ului electric vor putea fi comparabile cu ale vârfului de gamă TT RS: ar putea avea până la 400 de cai-putere. Cifrele menționate aici sunt speculative în acest moment, multe lucruri se pot schimba în procesul de materializare a lui TT.

Cert este că producătorul german este în plin proces de electrificare a gamei și are în plan ca până în 2025 să ofere clienților până la 20 de modele pur electrice. Primul, SUV-ul e-tron, poate fi deja cumpărat – prețul de pornire în România fiind de 81.539 de euro.

Audi TT nu este primul caz de sportivă transformată în crossover: cel mai recent caz ar fi Mitsubishi Eclipse, un nume consacrat ca sportivă în două uși care acum descrie un SUV compact.

Adaugă un comentariu