Autostrada București – Suceava ( A7) va fi finanțată cu aproximativ 3 miliarde de euro

România va avea la dispoziție în următorii patru ani 30,4 miliarde de euro de la UE pentru redresarea economiei după pandemia de Covid, bani alocați prin mecanismul de redresare numit NextGenerationEU în plus față de bugetul multianual de circa 48 miliarde euro.

G4Media.ro a consultat un draft al planului realizat de guvern pentru cheltuirea acestor 30,4 miliarde de euro și printre cele mai importante proiecte de investiții propuse pentru finanțare se numără mai multe sectoare de autostradă.

Este bine de știu că România trebuie să trimită în noiembrie la Comisia Europeană un Plan Național de Recuperare și Reziliență (PNRR), care trebuie aprobat înainte de a fi pus în practică. Investițiile sunt împărțite pe trei piloni principali și cel pentru investiții în infrastructură areo valoare de 21,4 mld. euro.

Din suma amintită mai sus o bună parte va fi alocată pentru realizarea tronsoanelor restante din Autostrada București – Suceava ( A7). Planul realizat de guvern arată astfel pentru A7:

Autostrada Ploiești – Buzău: 380 milioane euro, 65 km
Autostrada Buzău – Focșani: 420 milioane euro, 72 km
Autostrada Focșani – Bacău: 640 milioane euro, 109,3 km
Autostrada Bacău – Pașcani + Legătura la Piatra Neamț: 865 milioane euro, 81,2 km
Autostrada Pașcani – Suceava – Siret: 638 milioane euro, 101,5 km.

Este pentru prima dată când Autostrada București – Suceava este inclusă cu adevărat într-un plan de investiții în infrastructură.

Adaugă un comentariu