Prima autostradă construită de chinezi în Europa – Ce impact va avea asupra țării

Prima autostradă construită de chinezi în Europa a fost inaugurată duminică. Cu o lungime de 62,7 km, drumul de mare viteză va avea un impact major asupra economiei țării, potrivit Președintelui.

Autostrada E-763, supranumită „Milos cel Mare’, a fost inaugurată duminica trecută în Serbia. Aceasta unește orașele Obrenovac şi Ljig și a fost proiectată astfel încât autoturismele să circule cu 130 km/h.

La ceremonia de inaugurare a participat președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, care a subliniat importanța noului drum pentru economia țării. Acesta a declarat că E-763 va avea un impact pozitiv major asupra calității vieții în Serbia și că va atrage investitori importanți în localitățile adiacente drumului.

 

Citește și:

O altă metodă nouă o reprezintă furtul din maşină cu moneda! Iată cum te lasă hoţii fără bunuri!

 

Proiectul a fost dezvoltat și executat de compania chineză Shandong Hi-speed Group, iar rezultatul final l-a convins pe președintele Vučić să colaboreze și pe viitor cu „prietenii chinezi’ pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere.

Ministrul sârb al Infrastructurii, Zorana Mihajlović, anunța la începutul verii că Serbia va împrumuta 8 miliarde de Euro în viitorul apropiat, din țări precum China, Rusia sau Turcia, pentru a-i investi în diverse proiecte regionale.

Aleksandar Vučić a amintit și de alte succese înregistrate recent grație firmelor din China, ale căror investiții au revigorat economia Serbiei. Șeful statului a pus accentul pe firmele: HBIS, care a achiziționat combinatul siderurgic Semendria; Zijin, care s-a implicat în producția de cupru în orașul Bor; Linglong, care a investit masiv în Becicherecu Mare.

Autostrada E-763 „Milos cel Mare’ are o lățime de 28,4 metri și dispune de 42 de poduri și pasarele ce permit traversarea ei, potrivit unui comunicat de presă emis de guvernul sârb.

Adaugă un comentariu