Autostrada A1 Deva-Sibiu o ia la vale. Din nou

Lotul 3 al autostrăzii Deva-Sibiu înregistrează din nou probleme grave, din cauza surpării terenului. 

Citește și: 

Depăşire la limita nebuniei pe Autostrada Timisoara – Arad (Video)

Autostrada Marii Uniri ar putea deveni obiectiv strategic național

Saga autostrăzii Lugoj-Deva continuă cu un nou episod, unul la fel de nefericit ca unele din trecut: din cauza alunecărilor de teren din zonă, o porțiune a acesteia a „fugit’ cu șapte centimetri. 

Zona problematică se află în vecinătatea locului unde, acum trei ani în urmă, autostrada s-a surpat și a trebuit refăcută complet. 

Ca primă măsură s-a impus o restricție de viteză (60 km/h) pe secțiunea nou avariată, însă, dacă am învățat ceva din istoricul problematic al autostrăzii Deva-Sibiu, este că problema alunecărilor de teren din zonă nu poate fi soluționată cu o simplă cârpeală.

Autoritățile speră că anul 2020 ne va găsi cu 102 kilometri de autostradă nouă (pentru un total de 915 kilometri). Într-o tonă un pic mai realistă, putem să sperăm că nu vom avea mai puțini decât aveam la începutul anului acesta.

La începutul lunii septembrie a fost descoperită o fisură de 15 centimetri pe autostrada A1 (Lugoj-Deva), ceea ce a dus la amânarea ceremoniei de inaugurare, programată inițial pentru finalul lunii trecute.

Adaugă un comentariu