S-a deschis autostrada electrică! Vehiculele eco se încarcă din mers

vezi galeria foto

Germania își modernizează infrastructura pentru a reduce cât mai mult emisiile de CO2. Cea mai recentă măsură luată în acest sens o reprezintă autostrada electrică, proiect inaugurat la începutul lunii mai.


Mai precis, compania Siemens a instalat linii electrice aeriene deasupra unei autostrăzi din Germania, cu scopul alimentării camioanelor hibride. Sistemul se desfășoară deocamdată pe o distanță de 10 km, dar rețeaua ar putea fi extinsă în viitorul apropiat, dacă se dovedește a fi o investiție rentabilă.

Guvernul german a cheltuit aproximativ 70 de milioane de euro pentru realizarea acestei porțiuni de drum electrificat între aeroportul din Frankfurt și orașul Weiterstadt, sumă care acoperă și dotarea camioanelor cu captatoarele necesare conectării la rețeaua energetică.


Cât de rentabilă este autostrada electrică?

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului


 

Siemens, compania care a dezvoltat tehnologia eHighway, estimează că ar fi nevoie de electrificarea a 30% dintre autostrăzile țării pentru ca emisiile de CO2 să se reducă anual cu milioane de tone. În aceste condiții, autostrada electrică ar fi avantajoasă financiar și pentru proprietarii de camioane, care ar economisi combustibil în valoare de 20.000 de euro la fiecare 100.000 de kilometri parcurși.

Un proiect similar, dar mai avansat tehnologic, este în plină dezvoltare pe insula suedeză Gotland. Acolo, un „drum inteligent‘ de 1,6 km va încărca wireless bateriile tuturor mașinilor electrice care circulă pe el.

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/Vocativ

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE