Amânare nejustificată pe autostrada Lugoj-Deva: „Cei 21 de km pot fi deschiși traficului în deplină siguranță”

Asociația Pro Infrastructură solicită insistent deschiderea traficului pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva. Potrivit reprezentanților acestui ONG, șoferii pot circula în deplină siguranță pe segmentul lung de 21 km, fapt dovedit de filmări realizate cu camera de bord.

Săptămâna trecută a fost dechisă circulația rutieră pe cei 22 km ai lotului 4 de pe autostrada Lugoj-Deva, cu toate că bretelele de acces ale nodului Ilia se află pe lotul 3. Acest segment din urmă este încă nerecepționat de CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), pe motiv că nu ar fi fost respectate standardele de calitate prevăzute în contract.

 

Citește și:

România, țara șoselelor blestemate! La noi mor cei mai mulți pietoni și bicicliști

Vinieta de București: Cum îi poți spune Gabrielei Firea ce crezi despre noul său proiect

De senzație! Cum poți să păcălești radarul cu o…rochie

 

Cu toate acestea, potrivit Asociației Pro Infrastructură, problemele invocate de CNAIR necesită lucrări minore care nu afectează carosabilul: șanțuri, scurgerea apelor, garduri, iarbă pe taluzuri etc. În aceste condiții, șoferii ar putea utiliza drumul de mare viteză fără a fi afectați în vreun fel de lucrări.

Este cale lungă de aici și până la a ține închiși 21 de km de autostradă perfect circulabili, așa cum singuri puteți vedea din filmările noastre. Disputele surde dintre CNAIR și constructor, orgoliile și fuga de responsabilitate nu țin cont de interesul cetățenilor, șoferii fiind nevoiți să își riște în continuare viața pe DN7 și DN68A‘, scriu reprezentanții ONG-ului.

Cei de la API își sprijină afirmația prin două filmări realizate cu camera de bord, pe 13 și pe 14 august, care demonstrează că se poate circula fără probleme pe lotul 3. Le găsiți pe ambele la finalul acestui articol.

Cerem insistent deschiderea circulației în cel mai scurt timp, iar eventualele mici intervenții din afara carosabilului să fie trecute în anexa la procesul verbal de recepție, așa cum s-a procedat și pe multe alte sectoare de autostradă‘, solicită Asociația Pro Infrastructură.

După euforia inaugurării lotului 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva, ne îndreptăm atenția spre lotul 3, tronson programat…

Publicată de Asociația Pro Infrastructură pe Miercuri, 21 august 2019

 

Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură

Adaugă un comentariu