Autostrada Pitești-Sibiu nu se construiește din pricina broaștelor. Cum e posibil?

Ieri, premierul Sorin Grindeanu i-a asigurat pe reprezentanţii Renault că infrastructura, în special tronsonul de autostradă Sibiu-Piteşti, reprezintă una dintre priorităţile cabinetului său. Cu toate acestea, lucrările nu continuă din pricina broaștelor și a unor specii de păsări.

Pe traseul autostrăzii Sibiu-Piteşti, în lungime de circa 120 km, conform studiului de fezabilitate, au fost identificate mai multe specii de reptile, zeci de specii de amfibinei şi peste 100 de specii de păsări. Pentru toate aceste vieţuitoare, Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii, trebuie să creeze anumite condiţii de protecţie şi conservare.

“Patru specii de inters comunitar necesită desemnarea ariilor speciale de consevare, 11 specii de interes comunitar necesită protecţie strictă, 5 specii de interes naţional necesită protecţie strică, 10 specii vulnerabile, 6 aproape ameninţate şi 12 specii strict protejate’, arată datele din studiul de fezabilitate, citat de ziarulevenimentul.ro.

Pe zona studiate unde s-a stabilit că va trece autostrada Sibiu-Piteşti s-au descoperit 120 de specii de păsări din care:

19 specii de păsări a căror conservare necesită desemnarea ariilor de protecţie specială avifaunistică

29 specii de păsări de interes naţional care necesită protecţie strictă

9 specii vulnerabile, 4 periclitate şi două critic periclitate

74 specii de păsări strict protejate şi 37 de specii protejate

Adaugă un comentariu