Săgeți pe autostrăzi: care este rostul noului proiect pilot al CNAIR

CNAIR propune implementarea unui proiect care vizează siguranța rutieră și care presupune desenarea unor săgeți pe suprafața asfaltatată. Iată cum arată.

Citește și:

Coronavirus: vom putea să plecăm cu mașina după 15 mai din oraș spre mare sau munte?

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat un proiect pilot destinat autostrăzilor din țara noastră. Rolul acestuia este diminuarea accidentelor produse pe autostradă cauzate de nerespectarea distanței dintre autovehicule.

Astfel, pe anumite segmente de autostradă ar putea apărea săgeți pe banda de rulare, dispuse la 75-100 m una de cealaltă. O distanță de siguranță în cazul acesta ar presupune păstrarea a 2 săgeți vizibile în raport cu mașina din față. Aceste segmente ar fi marcate din timp cu indicatoare rutiere, scrie HotNews.

Sunt încă multe de aflat despre acest proiect pilot: când va începe implementarea sa, care sunt segmentele de autostradă vizate, și dacă păstrarea distanței pe aceste segmente este o recomandare pentru șofer, sau o obligație a cărei nerespectare se va sancționa.

    Hentea Mihail says:

    Propunerea este de o inepție fără margini, utilă doar firmelor căpușă. Distanța între marcaje fiind fixă, nu face legătura cu condițiile de drum. În Austria sunt borne pe marginea benzii principale, iar, funcție de: starea vremii, accidente, lucrări etc, pe panouri se afișează distanța în număr de borne, între vehicule. Pe responsabilitatea conducerii autostrăzii. La noi, se vrea un sistem de afișare, dar fără nici o responsabilitate, doar salarii degeaba.

Adaugă un comentariu