Avanpremiera Volvo V40, la Bucuresti

EIT Forum Auto, importatorul oficial Volvo pe piata locala, a prezentat, in avanpremiera, noul V40, sosit direct de la Salonul Auto de la Geneva. Versiunea de baza a noului model compact va costa 18.400 euro fara TVA.

Noul Volvo V40 este un hatchback premium cu o lungime de 4,36 metri, fiind cu doar 4 cm mai lung decat BMW Seria 1 si cu 4 cm mai scurt decat Volvo S40. Noul V40 va coexista in gama de modele Volvo cu C30, in timp ce actualele S40/V50 vor iesi din fabricatie in luna mai, fara sa beneficieze de un inlocuitor direct in perioada imediat urmatoare. 

Volvo renunta la motoarele aspirate in favoarea celor cu supraalimentare cu turbo. La debut, clientii vor avea de ales intre trei propulsoare pe benzina (1,6 litri, cu 150 sau 180 CP si 2,5 litri cu 254 CP) si trei dieseluri (1,6 litri, 115 CP si 2 litri, in doua variante, de 150 si 177 CP). Toate versiunile sunt dotate cu sistem start&stop, sistem de recuperare a energiei de franare si cutie manuala cu sase trepte, optional fiind oferita una automata cu acelasi numar de trepte.  

Dezamagita de vanzarile modeste ale actualului C30, compania scandinava s-a vazut nevoita sa adopte o strategie mult mai agresiva de preturi. Versiunea de baza, D2, va costa doar 22.800 euro cu TVA, noul V40 atacand, astfel, atat versiunile de top ale modelelor produse de constructorii generalisti, cat si concurenta directa din segmentul premium. In aceasta configuratie, V40 va fi echipat cu o motorizare diesel de 1,6 litri, care dezvolta 115 CP si emite doar 94 g Co2/km. Pachet de dotari standard va include climatizare automata, display multifunctional de 5 inci, sistem audio cu mp3 player si intrare auxiliara, cotiera cu suport de pahare, filtru de particule, geamuri si oglinzi electrice. Tot standard vor fi oferite si sistemul City Safety (evitarea unor coliziuni iminente la viteze de pana la 50 km/h), airbagurile frontale, laterale, cortina si pentru genunchii soferului, controlul dinamic al stabilitatii si tractiunii DSTC, cu functie Torque Vectoring (trimite mai mult cuplu la roata fata cu cea mai buna aderenta) si sasiul dinamic Efficiency. 

Dealerii Volvo au deschis deja lista de comenzi pentru noul model, insa primele exemplare vor fi livrate la inceputul lunii iulie. 

taguri
Adaugă un comentariu